Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány meggazdagodásának ka
  2008-03-18 14:39:07, kedd
 
  Gyurcsány meggazdagodásának kacskaringós útja
2008. Március 18. 10:53
Abcúg.hu

Igen súlyos bűncselekmények gyanúja - a 2006-os őszi események idején kormányfőként hozott döntései - miatt akarja most vád alá helyeztetni Magyarország miniszterelnökét a Civil Jogász Bizottság. Gyurcsány Ferencet nyilvánvalóan nem rendíti meg ez a tény, hiszen korábban is több ízben feljelentették már a cégei gazdálkodásával összefüggően elkövetett gazdasági bűncselekmények gyanújával. Az esetek egy része elévült, más része pedig - a nyomozó hatóságok álláspontja szerint - nem állta meg a helyét.

Szinte reménytelen feladat megkísérelni legalább összefoglalni ezeket az eseteket, de úgy gondoljuk, ha valakinek, akkor éppen egy miniszterelnöknek mindenkor vállalnia kell annak felelősségét, hogy szembesítsék a kérdéssel: hogyan szerezte, úgymond, első millióit, s majdan a további százakat, olvashatjuk a Magyar Hírlapban.

Torkos Matild

"Mi az hogy?! Nagyon is!" - vágta oda Gyurcsány pár évvel ezelőtt még sportminiszterként a parlamentben, válaszul az ellenzéknek arra a felvetésére, hogy vajon mennyire tisztességesen szerezte tekintélyes vagyonát. Gyurcsány - egy parlamenti vizsgálóbizottság jelentése szerint - összesen tizenhat cégben volt érdekelt tulajdonosként, harmincháromban társtulajdonosként, és összesen öt társaságnak volt ügyvezetője. Ezek a cégek gyakran kerültek üzleti kapcsolatba az állammal, számtalanszor kaptak állami megrendelést (összesen több mint 490 millió forint értékben), s többször vehettek részt privatizációs tranzakcióban, több esetben állami ingatlanhoz is hozzájuthattak.

Mint villa a vajban

Szilvásy György jelenleg a titkosszolgálatokat felügyelő (korábban a kancelláriát vezető) miniszter, Gyurcsány régi bizalmasa és üzleti partnere, egykori KISZ-es jó barát - aki az 1990-es évek elején helyettes államtitkárként dolgozott a miniszterelnökségen - személyesen is sokat tett Gyurcsány meggazdagodásáért. Neki köszönhetően költözhetett be bérlőként, majd tulajdonosként a MEH egykori bölcsődéjének és óvodájának helyiségeibe a Gyurcsány-féle Altus csoport, miután az egykori KISZ-esek végeztek szervezetük egykori tekintélyes vagyonának széthordásával. Sőt! 1993 szeptemberében Gyurcsányék még a volt KISZ-tulajdonú Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalatot is megkapták végelszámolásra. Mi több, 1994 januárjában (az MDF-es Boross Péter miniszterelnöksége alatt!) olcsón felvásárolt kárpótlási jegyekkel privatizálhatták a Gép- és Felvonószerelő Vállalat többségi tulajdonát is, hogy azután az önkormányzatokat kiforgassák tulajdoni hányadukból.

Gyurcsány a kilencvenes évek elején leginkább az állami ingatlanok - különösen a balatoni ingatlanok - megszerzésében jeleskedett. A balatonőszödi kormányüdülői komplexumhoz tartozó ingatlan esetében alkalmazta az időközben elhíresült, igen trükkös lízingmódszert.

Egy 3200 négyzetméteres telken álló 300 négyzetméteres villához jutott hozzá úgy, hogy lízingkonstrukcióval az egyik Gyurcsány-érdekeltségű cég megvásárolta az ingatlant, majd szinte azonnal bérbe is adta az államnak. A bérleti díj és a lízingrészlet nagysága - mily véletlen! - szinte fillérre megegyezett. A balatonszemesi (Tompa utcai) ingatlan megszerzése ennél kissé bonyolultabb technikával történt, de még ugyancsak a kilencvenes évek elején.

A szemesi villa korábban a Kartográfiai Vállalat tulajdonában volt, amelyet a jogutód állami cég, a Tervező, Tanácsadó és Információs (TTI) Rt. privatizációja során csippentettek ki a társaság vagyoni köréből. A privatizációt az Állami Vagyonügynökség nevében a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft., illetve a cég nevében eljáró Gyurcsány Ferenc vezényelte. A szemesi villa 1992 januárjában még tízmillió forintnyi vagyonértéket képviselt a cég vagyonmérlegében, júliusban viszont már csak ötmilliót.

Az ingatlant úgy játszották át Gyurcsányéknak, hogy azt tanítani lehetne. Az ingatlantulajdonos cég belépett tulajdonosként a Gyurcsány-érdekeltségű Aldo Kft.-be, és egy füst alatt immár 2,4 millió forint értéken apportálta a cégbe a szemesi ingatlant. Majd egy idő múlva eladta üzletrészét, és ingatlanvagyonát hátrahagyva kiszállt a cégből. Ugyanez az Aldo Kft. játszott szerepet a belvárosi Szalay utca 4. szám alatti, korábban a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő ingatlan privatizációs ügyében is. Erre 1994-ben ugyancsak tízéves bérleti szerződést kötött az állammal Gyurcsány Ferenc cége, az Aldo Kft. A hajdan 11 millió forint befektetéssel magánosított ingatlan mintegy 140 millió forintos bevételhez juttatta a céget az állammal kötött, igen kedvező kontraktus jóvoltából. Ilyen a "jó" üzlet!

Barátok és jó emberek

Az Aldo 1994-ben először itt is a lízingmódszert dobta be, majd 1995-ben 11 millió forintért megvette az ingatlant. Az ingatlan társasházzá alakulásának ügyét a MEH-en belül ismét a mindenkor megbízható barátnak bizonyuló Szilvásy György intézte, az alapító okiratot pedig Kiss Elemér ügyvéd (pályafutása során szintén volt - többször is - kancelláriaminiszter!) szerkesztette. Szilvásy mellett Kiss Elemért is tekinthetjük Gyurcsány jó emberének, mivel különböző szerepkörökben ő is sűrűn szerepelt Gyurcsány-cégekben. Szilvásy pedig - éppen a miniszterelnöki hivatali ingatlanátjátszás után - üzletrészt is szerzett az Aldo Kft.-ben, amelynek felügyelőbizottságában ott ült Gyurcsány anyósa, Apró Piroska.

Az Altus Rt. első szerzeménye a Hungalu Rt.-től - az ÁPV Rt. engedélyével - 1995 októberében vásárolt Balassagyarmati Fémipari Kft. kilencvenszázalékos üzletrésze volt. A Hungalu Rt. vezérigazgatója ez idő tájt Szabó Pál későbbi ÁPV-s vezető volt (jelenleg a Magyar Posta Rt. élén "kezeli" a nemzeti vagyont, az üzleti titok félhomályában adogatva el a posta értékes ingatlanvagyonát), az állami vagyonkezelő jóváhagyó határozatát pedig az a Kocsis István vezérigazgató-helyettes írta alá, aki korábban a Paksi Atomerőmű Rt. élén, majd legutóbb az MVM-nél vezérigazgatóskodott (ebből a székből éppen a minap állították fel, igaz, csak május elsejei hatállyal).

Az évente egymilliárd forintnál is több árbevételt termelő Balassagyarmati Fémipari Kft. alumíniumradiátorokat, állványrendszereket, bányatámfákat, reklámkereteket, öntvényeket gyártott. A cég jegyzett tőkéje 1994-ben 287 millió forint volt, 1995-re azonban a várható eredmények alapján már 498 millió forint jegyzett tőkével számoltak. A vételár azonban potom 46 millió forint volt, persze, a vevők nagyvonalúan azt is vállalták, hogy megfizetik a fémipari kft. ötvenmillió forintos adósságát a Hungalu Rt.-nek, majd öt év alatt legalább ötvenmillió forinttal megemelik a cég törzstőkéjét, illetve ezen túlmenően még negyvenmillió forint értékben beruházást is végrehajtanak. (Azt is vállalták, hogy elhárítják a környezetvédelmi károkat.)

Az ÁPV Rt. felügyelőbizottsága később megállapította, hogy a fémipari kft. a saját tőkéjéhez (tényleges vagyonához) - vagyis 1995-ben 497,6 millió forinthoz - viszonyítva mindössze 9,2 százalékos árfolyamon lelt új gazdára. Az ÁPV Rt. felügyelőbizottsága jelentésében leszögezte: az értékesítés alacsony árfolyamon valósult meg.

Apró banki szívesség

Gyurcsányék legnagyobb hungalus szakítása a mosonmagyaróvári timföldgyár megszerzése volt. Az egyik legnagyobb magyar alumíniumipari vállalatot, a Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft.-t (Motim) 1995-ben vásárolták meg. A Motim Kft. új tulajdonosát, a Gyurcsány által szervezett konzorciumot egyfordulós, nyílt pályázaton sikerült kiválasztania a Szabó Pál vezette (!) Hungalu igazgatóságának. A Motim az értékesítés évében 6,5 milliárd forintos árbevételt ért el, és kétszázmillió forintos nyereséget könyvelt el. A timföldgyár kilencvenszázalékos tulajdonjogának megszerzésére (tíz százalékot a munkavállalóknak tartottak fenn) két pályázó nyújtott be érvényes ajánlatot, és a Hungalu igazgatósága az Altus-GPS konzorciumot javasolta az ÁPV Rt.-nek mint a pályázat nyertesét (a GPS Kft. a Motim vezetőiből alakult cég volt).

A privatizációs szerződést 1995. december 21-én írták alá. A műkorundgyár üzleti alapú értékbecslése során 486 millió forintra értékelték le a cég vagyonát. A cég jegyzett tőkéje 1994-ben 1,1 milliárd forint, a saját tőkéje azonban csaknem kétmilliárd forint. A Motim Kft. teljes mérlegadatait és eredménykimutatásait eltitkolták a cég privatizációjáról döntési joggal bíró ÁPV Rt. igazgatósága elől. Az Altus-GPS konzorcium a cég kilencvenszázalékos üzletrészéért 705 millió forintot fizetett.

A Motim privatizációjához a szükséges pénzt az állami tulajdonú Magyar Hitelbank nyújtotta - hétszázmillió forint kölcsön formájában. A bank elnöke abban az időben pedig Apró Piroska, Gyurcsány Ferenc anyósa volt.

A Motim háza táján ezután hosszú évekig csend honolt. Csak 2002 végén kerültek be a sajtóba az első hírek, noha a privatizáció óta, a magánosítás után, összesen 1400 embert bocsátottak el a gyárból. Éppen a timföldgyári szakszervezet irányította az üzemre a figyelmet 2002-ben, azzal, hogy tiltakozást jelentett be a tulajdonosi döntés ellen, mert a dolgozók munkaidejét - a szociális "jóléti fordulat" jegyében - heti 36 óráról negyvenre emelték.

Az Altus szerződésben vállalta, hogy másfél évtizedig hazai forrásból szerzi be a bauxitot. Kellett hát bauxitbánya is. S lett.

A Bakonyi Bauxitbánya Kft. 72 százalékos üzletrészét - egyenlő arányban elosztva egymás között - a Magyar Alumínium Kft., a FAK-TOP Kft., az almásfüzitői Aloxid Kft.-t bérlő konzorcium magyar tagja, a Metalservice Kft., valamint az immár Altus-érdekeltségű Motim Kft. vásárolhatta meg zártkörű pályázaton, 1996-ban.

Medgyessy Péter nem véletlenül lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje 2001 őszén. Választási kampánya hátterében Gyurcsány Ferenc, azaz Apró Piroska és családja állt. Állítólag már Medgyessy kiválasztását a kormányfői tisztségre Gyurcsány nyomására sikerült elérni a szocialista párt vezetőségében.

Gyurcsány és Apró Piroska különben már korábban jó kapcsolatot ápolt az SZDSZ gazdasági holdudvarával. A Gyurcsány-cégbirodalom egyik értékes darabját, a Perfekt Rt.-t éppen Medgyessy pénzügyminisztersége idején privatizálta a Gyurcsány Ferenc-Virág Attila páros. Virág Attila egy időben szinte mindent tudott az SZDSZ pénzügyeiről, jól ismerte az SZDSZ botrányos székházprojektjének részleteit is. A Perfekt Rt. az SZDSZ-es vezetés alatt álló zuglói önkormányzat költségvetésének auditora volt, amikor elképesztően alacsony áron adták el az SZDSZ-es pártcégnek a kerület egyik értékes, Gizella utcai villáját székház céljára. A Perfekt értékelte fel a Mérleg utcai volt SZDSZ-székházat is, mielőtt apportálták a párt cégébe, amelynek jogutódja azután Zugló önkormányzatától potom áron szerezte meg a Gizinek becézett pártközpontot. (Virág Attila - az SZDSZ által delegált - tagja volt az ÁPV Rt. igazgatóságának akkor, amikor az állami vagyonkezelő szervezet külső tanácsadót alkalmazott az önkormányzatoknak járó törvényes jussról való törvénytelen alkudozáshoz.) Gyurcsány Ferenc és Virág Attila közös vállalkozásainak sora jelzi, hogy gazdaságilag is összenőtt az, ami a politikai közéletben összetartozik.

Elévülés, elámulás

Gyurcsány elhíresült trükkös ügyei közül mégis a kicsinyes csalás gyanújába keveredett Nomentana, Fittelina cégek ügyei viszik el a pálmát, talán azért, mert a családi ház csillárjának és öntözőberendezésének lízingje már nemcsak súrolta, hanem át is lépte a (hiába, máshogy nem nevezhetjük!) pofátlanság határát.

A nyomozó hatóság feljelentésre több Gyurcsány-cégnél is vizsgálódott bűncselekmény gyanújával. A Nomentana Kft. esetében például a közokirat-hamisítás lehetősége vetődött volna fel, de a bűncselekmény büntethetősége 2005. december 20-án elévült.

A Szalay utca ügyében a különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúját állapították meg. Az ügyészség szerint az állami Közlöny- és Lapkiadó Kft. ellenszolgáltatás nélkül gazdagította az Altus Rt.-t, mivel a csaknem százmillió forint értékű beruházás úgy került a cég tulajdonába, hogy azért semmilyen ellenértéket nem számítottak be. Az ügyészség szerint a kormányfő cége törvénysértés útján, az állam kárára gazdagodott a több tízmilliós beruházással, ezért az állami vagyon értékének visszaszerzésére polgári pert indított. Csakhogy később a semmisség miatt indított per a Gyurcsány-kormány idején egy állami vállalat és a Gyurcsány-érdekeltségű cég alperesek ellen egyszerűen elhalt. Az ügyészség előbb szüneteltette a pert, majd feladta az egészet.

Igaz, ebben az ügyben is felvetődött a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja, csakhogy az ügyészség szerint a cselekmény büntethetősége 2003-ban (igen sajnálatosan) elévült.

Enyhén szólva, mindezek ismeretében meglepő lenne tehát, ha Gyurcsány Ferenc éppen a 2006-os őszi eseményekben játszott szerepe miatt akadna fenn a bűnüldözők hálóján.

Forrás: Magyar Hírlap

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1829
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vagyonmérlegében, önkormányzatától, költségvetésének, munkavállalóknak, ingatlanvagyonát, környezetvédelmi, privatizálhatták, önkormányzatokat, mosonmagyaróvári, vállalkozásainak, miniszterelnökét, visszaszerzésére, vagyonügynökség, bűncselekmények, harmincháromban, végelszámolásra, államtitkárként, balassagyarmati, tulajdonjogának, gazdálkodásával, igazgatóságának, vezérigazgatója, miniszterelnöki, reklámkereteket, négyzetméteres, lízingmódszert, büntethetősége, balatonszemesi, hozzájuthattak, alumíniumipari, tulajdonosként, megállapította, tisztességesen, szerepkörökben, szeptemberében, széthordásával, 2006-os őszi, cégei gazdálkodásával, része elévült, nyomozó hatóságok, miniszterelnöknek mindenkor, további százakat, ellenzéknek arra, parlamenti vizsgálóbizottság, cégek gyakran, kancelláriát vezető, 1990-es évek, egykori KISZ-esek, volt KISZ-tulajdonú, önkormányzatokat kiforgassák, kilencvenes évek, állami ingatlanok, Civil Jogász Bizottság, Gyurcsány Ferencet, Magyar Hírlapban, Torkos Matild, Szilvásy György, Gyurcsány-féle Altus, KISZ-tulajdonú Ezermester Úttörő, Ifjúsági Kereskedelmi Vállalatot, MDF-es Boross Péter, Felvonószerelő Vállalat, Kartográfiai Vállalat, Állami Vagyonügynökség, Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány-érdekeltségű Aldo Kft, Aldo Kft, Miniszterelnöki Hivatal, Kiss Elemér, Kiss Elemért, Apró Piroska, Altus Rt, Hungalu Rt, Balassagyarmati Fémipari Kft, Szabó Pál, Magyar Posta Rt, Kocsis István, Paksi Atomerőmű Rt, Magyaróvári Timföld, Műkorund Kft, Motim Kft, Magyar Hitelbank, Bakonyi Bauxitbánya Kft, Magyar Alumínium Kft, FAK-TOP Kft, Aloxid Kft, Metalservice Kft, Altus-érdekeltségű Motim Kft, Medgyessy Péter, Perfekt Rt, Gyurcsány Ferenc–, Virág Attila, Nomentana Kft, Lapkiadó Kft, Magyar Hírlap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Próbálj meg ...  Idő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Mi lenne ha  Bounty krémes  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó éjszakát  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
2006-os őszi, cégei gazdálkodásával, része elévült, nyomozó hatóságok, miniszterelnöknek mindenkor, további százakat, ellenzéknek arra, parlamenti vizsgálóbizottság, cégek gyakran, kancelláriát vezető, 1990-es évek, egykori KISZ-esek, volt KISZ-tulajdonú, önkormányzatokat kiforgassák, kilencvenes évek, állami ingatlanok, balatoni ingatlanok, balatonőszödi kormányüdülői, időközben elhíresült, 3200 négyzetméteres, lízingrészlet nagysága, szemesi villa, jogutód állami, társaság vagyoni, füst alatt, szemesi ingatlant, belvárosi Szalay, állammal Gyurcsány, állammal kötött, lízingmódszert dobta, ingatlan társasházzá, mindenkor megbízható, alapító okiratot, miniszterelnöki hivatali, nemzeti vagyont, üzleti titok, posta értékes, állami vagyonkezelő, székből éppen, minap állították, évente egymilliárd, várható eredmények, vételár azonban, vevők nagyvonalúan, környezetvédelmi károkat, saját tőkéjéhez, értékesítés alacsony, mosonmagyaróvári timföldgyár, egyik legnagyobb, értékesítés évében, munkavállalóknak tartottak, pályázat nyertesét, privatizációs szerződést, műkorundgyár üzleti, saját tőkéje, szükséges pénzt, állami tulajdonú, bank elnöke, időben pedig, első hírek, magánosítás után, timföldgyári szakszervezet, figyelmet 2002-ben, tulajdonosi döntés, dolgozók munkaidejét, almásfüzitői Aloxid, kormányfői tisztségre, szocialista párt, időben szinte, kerület egyik, párt cégébe, önkormányzatoknak járó, politikai közéletben, kicsinyes csalás, nyomozó hatóság, bűncselekmény büntethetősége, különösen nagy, ügyészség szerint, állami Közlöny-, csaknem százmillió, kormányfő cége, állam kárára, több tízmilliós, állami vagyon, semmisség miatt, állami vállalat, ügyészség előbb, cselekmény büntethetősége, bűnüldözők hálóján, vagyonmérlegében, önkormányzatától, költségvetésének, munkavállalóknak, ingatlanvagyonát, környezetvédelmi, privatizálhatták, önkormányzatokat, mosonmagyaróvári, vállalkozásainak, miniszterelnökét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.